sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

måndag 11 juni 2012

Fem olika bilder av kvinnligt idrottande

Att Adrenaline City Cup inte vill ändra sina prispengar är kanske inte så förvånande med tanke på den mansdominans som finns i sporten. Därmed inte sagt att det inte finns duktiga tjejer. Amerikanska downhilltjejen Holly Feniak till exempel är en superbegåvning av sällan skådat slag. I USA har hon redan vid blott sexton(!) års ålder utklassat elitleden. Mountainbike/freeride-tidningen Pinkbike presenterar fullt logiskt detta barn(!) med en overklig idrottslig talang såhär, med titeln "Holly Feniak - so hot right now!":



En annan bild som florerat ute på nätet de senaste dagarna är skidmärket OneWay:s reklamkampanj för 2012. "Too hot for you".


Eld, snö, tjej i höga klackar och bikini, och just det, skidor!
Enligt One Way själva är detta det de står för: "We strive for excellence in all we do. We have a passion for continuous quality improvement. We measure what counts and take actions based on facts."

Ok.

Fler kreativa sätt att skildra kvinnligt idrottande är ju annars till exempel den här reklamen som var för sexig för att visas på TV:



Eller den årliga kalendern med kvinnliga cykelproffs, Cyclepassion:



 Lingerie Football League har tagit det ett steg längre och låter inte bara sina aktiva idrottare posera efter jobbet, utan de får helt enkelt spela i underkläder redan från början:


Deborah Malcolm har skrivit ett mycket bra reportage om LFL som jag rekommenderar alla att läsa: "A sad say for all women in sport"



2 kommentarer: