sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

fredag 11 april 2014

Sex år till av snubbar som joxar med trasa...

Ett jättepopulärt argument när man pratar om jämställdhet och idrott är det här:

"Men man måste se till att herrarna är mycket populärare som publiksport, de drar in mycket mer pengar så då borde de få mer också!!!!!!"

För det första är det såklart en konstig sak att säga eftersom man i det även säger att man inte har någon lust alls att bidra till någon förändring i samhället och det borde man skämmas över. För det andra så även OM man nu tycker så, så bör ju det då endast gälla biljettintäkter och liknande. Från idrottsförbundens sida borde man trots det synsättet ändå vara mån om att pengarna från förbundets sponsorer fördelas lika, för att enligt riksidrottsförbundets rekommendationer (FORTFARANDE SÅ SJUKT?!?!?!?) verka för en jämställd idrott. Specialidrottsförbunden ska som bekant följa riksidrottsförbundets stadgar.

Ääääääääär det inte då konstigt att gubbväldet i svenska fotbollsförbundet nu tecknat ett sexårigt avtal med Svenska spel som ger herrfotbollen 92 miljoner om året, och damfotbollen 15?

Jo, rätt så jävla konstigt faktiskt.

Svenska spel ba "men tjejerna får en ökning med 60 procent!!! Killarna får bara en ökning med 19!!! Det är i princip HERRFOTBOLLEN det är synd om!!!!!! Vi är så ledsna för det här för vi ÄLSKAR KILLAR!!!!!! :( :( :( :( :(" (förmodat, ej autentiskt citat)

Rimligt läge att vi nu alltså är garanterade en fortsatt gubbsjuk fotbollsvärld i minst sex år till. Tack Svenska Spel & SvFF, grattis alla killar, alla tjejer som gillar fotboll: hold on för 2020, kanske får killarna då bara fem gånger mer än damerna istället för sex gånger mer! Längtar!

En grabbkram:



1 kommentar:

  1. Åh Captain Jack!!!!

    Den här sammanfattar det ganska väl: http://stilettosinthegrass.tumblr.com/post/84320737851/to-crow-that-mens-sport-is-more-exciting-to-watch

    SvaraRadera